Lundes ligger idyllisk til på Venabygdsfjellet, et fjellparti mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Området benevnes som «Inngangspartiet til Rondane fra sør».

Området byr på fantastiske naturopplevelser hele året. På vinteren er det velpreparerte langrennsløyper i et variert og spennende fjellterreng. Sommerstid kan man velge å rusle etter idylliske seterveger – og for de som vil ut på langtur er det milevis med godt oppmerkede turstier inn i høyfjellet og Rondane Nasjonalpark.

Hvor det hele startet

Lundes Turisthandel ble etablert av Mari og Anton Lunde i 1961. Den gangen var det kun en liten bu hvor turister kunne kjøpe forfriskninger og andre nødvendigheter i, bygd i et lokale som kunne gjøres om til hytte om salget ikke slo til. Butikken ble bygget på første gang i 1971, og har siden blitt bygget på og bygget om flere ganger.

Lundes i dag

Kari Aase Lunde og Ola Isum tok over butikken i 1991, og har siden fortsatt utbyggingen i takt med den økende trafikken. I dag har de en Kiwi-butikk på 1000 kvm, Lundebutikken med alt fra hytteutstyr til nymotens turklær, Lundekroa med servering, samt hytter og leiligheter i alle størrelser for utleie. Lundes er fortsatt en familiebedrift som møter sine gjester med varme og et brennende ønske om å levere opplevelser og tjenester tilpasset den enkelte gjest. Kari Aase og Ola driver i dag bedriften med god hjelp av sine døtre Maren, Katrine og Maria.